Vitus Audio: Echte High-End uit Denemarken

Met trots kan ik melden dat Poels Audio per direct, dealer is geworden van de reference serie van Vitus Audio.

Vitus Audio behoort tot een zeer selecte groep fabrikanten die solid state apparatuur maken die  op het allerhoogste niveau presteert. 

Toevalligerwijs kwam ik aanraking met Vitus Audio toen ik luidsprekers aanschafte die werden gedemonstreerd op een Vitus ri100 versterker. Thuis aangekomen bleken de luidsprekers nog steeds bijzonder goed te klinken maar de echte magie die ik tijdens de luistersessie hoorde was verdwenen.

Niet veel later stond er in mijn luisterruimte dezelfde Vitus Audio ri-100 te spelen en de magie was meteen weer terug. Deze versterker bleek precies in huis te hebben wat ik van een versterker verwacht.

Hoe laat het Vitus geluid zich het beste omschrijven.... Vitus Audio lijkt de voordelen van zowel transistor als buizenversterkers te combineren, zonder hun nadelen over te nemen. Dit betekent kracht, grip, focus, precisie en een ongelooflijke dynamiek, maar tegelijkertijd is het niet analytisch of steriel. Van een Vitus versterker kun je uren achtereen genieten zonder dat er enige vorm van luistermoeheid optreedt. Het is ook een versterker die je alle albums uit je muziekcollectie laat beluisteren in plaats van slechts een kleine selectie van goed opgenomen werken.

Net zoals bij de beste buizenversterkers heeft Vitus een rijke 3D-presentatie met extreem fijne detailniveaus. Tegelijkertijd is de muziek volledig vrij van kleuring.

Maar… belangrijker dan al deze ietwat audiofiele termen is dat Vitus gewoon de ingrediënten lijkt te bezitten die de meeste mensen zoeken in een versterker.

Een geweldig geluid, mooi uiterlijk en uitzonderlijke bouw! Daarnaast is Vitus een jong bedrijf dat met de tijd meegaat. De ri101 is een geweldige versterker met een grote flexibiliteit, functionaliteit en gemak. Een geïntegreerde versterker die klaar is voor de toekomst met de mogelijkheid tot een ingebouwde Phono-,  Dac-, en streamermodule.

Regelmatig blijkt Vitus in vergelijkende tests referentie sets van concurrerende merken met wel twee keer de nieuwprijs te verslaan. Het kan dus zo zijn dat u na inruil van uw set kosten neutraal kunt overstappen naar een betere, nieuwere versterker!

De Vitus ri101 met DAC en streamer hebben wij op permanente demo. U bent van harte welkom om hem te komen beluisteren!De prijs van de Vitus ri101 is 12995,-. 

De Vitus ri-101 met optionele DAC kost 14995,- 

De alles in één oplossing van Vitus ri101 met DAC en streamer heeft een adviesprijs van 16495,-

 
E-mailen
Bellen